Heartstopper

Aquesta sèrie va néixer com a webcomic l’any 2016. La seva gran popularitat va fer que es publiqués de manera física dos anys més tard. Finalment, arriba al món audiovisual de la mà de Alice Oseman, la seva autora, que ha participat activament en l’adaptació televisiva. La sèrie ens presenta a en Nick Nelson i en Charlie Spring, dos joves britànics que estudien al mateix institut i que es coneixen una bon dia amb un tímid “Hola”. A partit d’aquest moment, es tornaran inseparables i aniran explorant els seus respectius mons. El pas del temps farà que la seva relació es vagi complicant. Fins llavors, Nick creia que era heterosexual, però comença a tenir forts sentiments cap a en Charlie.

Heartsopper compta amb un repartiment de primer nivell, però especialment disposa de la sensibilitat dels seus directors, Alice Oseman y Euros Lyn, que tenen cura de manera delicada de tots els detalls, des dels colors complementaris blau i grocs, fins a les sobreimpressions animades. Els actors principals, Joe Locke i Kit Connor, entenen des d’un bon començament els personatges i el sentit del relat, així com l’equip de secundaris d’entre els qui destaquen la Yasmin Finney com l’amiga trans de Charlie, en William Gao i ni més ni menys que Olivia Colman, com a la mare d’en Nick.

Heartstopper és una mena de ventada vivificadora, una obra sensible d’artesania i amb una atmosfera encantadora, que aborda l’homosexualitat en l’adolescència amb un enfocament esperançador però sense defugir dels problemes associats a la situació. Visualment audaç i imaginativa, aquesta sèrie amb episodis del voltant dels 30 minuts se situa com una de les millors sèries dels darrers anys.

Descarregar pdf