LAS BICICLETAS SON PARA EL VERANO

Durant l’estiu de 1936 esclata la Guerra Civil espanyola. A Madrid, la família formada per Don Luis, la seva dona Dolores, i els seus fills, Manolita i Luisito, comparteixen la vida quotidiana de la guerra amb la seva criada i els veïns d’escala. Luisito, malgrat haver suspès la Física al juny, vol que el  seu pare li compri una bicicleta. Però la situació farà que la compra s’hagi d’ajornar. El retard, com la pròpia guerra, durarà molt més del que esperaven.

L’autor de l’obra teatral en què es basa el film i que va obtenir un enorme èxit de crítica i públic en la seva estrena l’any 1982, Fernando Fernán-Gómez, recrea la memòria de la seva adolescència al Madrid republicà durant la Guerra Civil, i ens convida a assistir al  desenvolupament de diversos conflictes dramàtics que planteja la vida quotidiana  d’uns personatges del poble,  determinats pel teló de fons de la Història, de l’horror d’aquella guerra.

Descarregar pdf