The Queen and I

Descarregar pdf

Després de 30 anys a l’exili per haver-se enfrontat el règim de Khomeini, la cineasta iranianosueca Nahid Persson Sarvestani torna al seu país d’origen de visita i decideix enfrontar-se al repte de fer una nova pel·lícula centrada en Farah Diba, la viuda del xa.

L’exreina rep a la Nahid en la seva vida però aviat descobreix les posicions polítiques d’esquerra que va tenir la cineasta en la Revolució de 1979 i comença a sospitar de les seves intencions. La gravació s’atura, però després de pocs mesos, la Nahid torna a guanyar-se la confiança de l’exreina. La cineasta haurà de confrontar la Farah Diba amb els defectes del règim del seu marit, sense posar en perill la pel·lícula.

En el procés de gravar l’antagonista del seu passat revolucionari, Nahid i la reina emprenen un viatge imprevisible a través del qual dues dones a l’exili descobreixen que tenen més en comú del que mai no haurien arribat a imaginar.