Five Broken Cameras

Descarregar pdf

Emad és un palestí aficionat a les càmeres domèstiques. Viu a Bil’in, a l’oest de la ciutat de Ramallah, a Cisjordània. El 2005 les excavadores israelianes arriben al poble per construir un mur que delimitarà el perímetre d’un gegantí assentament jueu. Amb la seva càmera, Emad grava aquests primers moviments. Cinc anys i cinc càmeres de vídeo li faran falta per enregistrar la història de la resistència del seu poble a l’opressió israeliana i, en paral·lel, el creixement del seu fill Gibreel, nascut els primers dies del moviment ciutadà. Mentre els atacs israelians destrossen una càmera rere l’altra i, amb elles, les vides d’alguns dels seus companys vilatans, Emad segueix adquirint noves càmeres i filmant el que passa al seu voltant.

El films està dirigit per dos directors, un palestí i un israelià. Emad Burnat és un càmera i fotògraf freelance palestí. Ha treballat per a diversos canals de televisió com Al-Jazeera, els Canals 1, 2 i 10 israelians, la Televisió Palestina, i en múltiples ocasions, també per a l’agència Reuters. Les seves imatges han estat utilitzades per a diversos documentals sobre el conflicte israelià-palestí, però Cinc càmeres trencades és el primer documental que dirigeix.

Guy Davidi, nascut a Jaffa (Israel), és documentalista i professor de cinema. Ha dirigit, muntat i gravat pel·lícules des dels 16 anys, però s’ha estrenat en el món del llargmetratge amb Interrupted Streams, estrenada al Festival Internacional de Cinema de Jerusalem.