La treva

La pel·lícula es basa en el llibre de memòries de l’escriptor torinès Primo Levi, partisà antifeixista i supervivent d’Auschwitz. El relat ens explica el viatge de retorn i les vicissituds d’un grup d’expresoners italians després de la seva terrible experiència al camp d’extermini. Un viatge absurd i tortuós a treavés de mitja Europa, amb moments ironia, de picaresca, però també d’angoixa.

El cert és que per motius que mai es van aclarir, la repatriació d’un grup d’italians que havien sobreviscut a Auschwitz fou extraordinàriament llarga, i es va convertir en un absurd viatge a través de Polònia, Rússia, Ucraïna, Romania i Hongria. Un escenari particular ple de situacions dramàtiques i còmiques, que constitueix un marc per a la reflexió sobre els límits de la condició humana i la llibertat. En contrast amb els patiments que formen part dels relats dels supervivents de l’Holocaust, Primo Levi ens presenta els seus records del viatge de tornada a través dels mercats clandestins de Cracòvia, la seva estada a les casernes de l’Exèrcit Roig, el descobriment de la immensitat de les terres russes, la glòria i les misèries soviètiques i la nostàlgia dels italians en el llarg camí de tornada a casa.

https://www.ivid.it/trailer/film/1997/la-tregua/clip-italiana-19223.html

Descarregar pdf