El Regne dels Cels

Descarregar PDF

Som a l’any 1186 entre la 2a i la 3a croada. L’acció arrenca a França on Godofred d’ Ibelin, reconegut cavaller del rei de Jerusalem compromès amb el manteniment de la pau a Terra Santa, inicia la recerca de Balian, el seu fill il·legítim, però únic hereu del feu de Godofred i del llinatge d’Ibelin. Balian no coneix el seu pare ni les seves intencions. És un jove i humil ferrer francès que plora la sobtada i recent mort -per suïcidi- de la seva dona i del seu fill. Quan Godofred d’Ibelin troba a Balian, aquest no pot acceptar l’oferta que li fa el seu pare però… les difícils circumstàncies amb les que es troba fan que, finalment, s’uneixi al seguici de Godofred i que decideixi acompanyar-lo en la seva sagrada missió amb l’esperança d’aconseguir el perdó per als seus pecats i per als de la seva dissortada esposa. Durant el poc temps que Balian pot compartir amb el seu pare aprèn el veritable significat de la Cavalleria. Godofred entén Jerusalem no com la rica i exòtica ciutat que és, sinó com a un “Regne dels cels a la Terra”, com a una ciutat sagrada per tres religions on tothom, Cristians, Musulmans i Jueus, poden trobar la pau i conviure en harmonia i respecte mutu. Godofred està tan convençut d’aquests plantejament que ha jurat defensar la ciutat i aquesta idea de pau amb la seva vida i amb el seu llegat. El seu lema és protegir els indefensos, protegir la pau i treballar per la bona entesa i convivència entre les diferents religions i cultures. Tot això és el que el pare transmet al fill. En morir Godofred, Balian hereta la seva terra, el seu títol nobiliari a Jerusalem, la seva manera d’entendre el món i el seu sagrat jurament. Quan finalment arriba a Jerusalem i pren possessió del seu feu es troba amb un nou món i amb una nova vida: és cavaller, és vassall del rei de Jerusalem Balduí IV, un jove molt intel·ligent però també molt malalt, a qui està lligat pel jurament de fidelitat i vassallatge. A més… coneix l’enigmàtica princesa Sibylla, germana del rei de Jerusalem, de qui se sent perdudament atret. Els esdeveniments que es van succeint i la manera d’afrontar-los fan que Balian sigui el digne successor de Godofred, ja que amb una enorme integritat moral, Balian es converteix en el més heroic i honorable dels cavallers croats, defensant i protegint el poble de Jerusalem fins a les últimes conseqüències: pren l’espasa i entra a la història.