La mort de Guillem

Guillem Agulló i Salvador, un jove de divuit anys militant de l’esquerra independentista i contra el feixisme, és assassinat d’una punyalada al cor per un grup de neonazis l’11 d’abril del 1993. Destrossats, els seus pares, Guillem i Carme, lluitaran perquè no es manipuli la mort del seu fill i perquè no sigui considerada fruit d’una simple baralla entre bandes. El camí, ple d’obstacles i amenaces i enmig d’una guerra bruta mediàtica, estarà a punt de destrossar la família, que haurà d’aprendre a viure fent el dol per la mort d’un fill mentre lluita per la seva memòria, una memòria que de mica en mica esdevé el símbol d’una causa que ells mai no haurien pensat encapçalar.

La pel·lícula està dirigida per Carlos Marqués-Marcet guanyador d’un Goya i tres premis Gaudí, entre d’altres, i director de “10.000 km”, “Tierra firme”, “13 dies d’octubre”, “Els dies que vindran” o “En el corredor de la muerte”. En aquest film, el director s’allunya de l’èpica dels fets, per endinsar-se en la intimitat d’uns pares i deconstruir el seu procés de dol, mentre lluiten per la memòria del seu fill. Per a Marques-Marcet, la ficció és un gran format “per reflexionar com a comunitat i rellegir la nostra història des de la intimitat”, ja que, en molts casos, “els titulars de les notícies i els eslògans no són capaços de captar-ho”.

Descarregar pdf