La conspiración del silencio

Alemanya, 1958. El jove fiscal Johann Radmann, amb la col·laboració del periodista Thomas Gnielka i sota la supervisió del fiscal general Fritz Bauer, comença a investigar antics membres de les SS que serviren a Auschwitz. Aviat descobreix que es van cometre horrors que el país prefereix no remoure. Radmann passarà de la tranquil·la ignorància sobre l’Holocaust a ser consciència viva de la seva generació i la dels seus pares.

Tan important és que tots els alemanys es preguntin si el seu pare fou un assassí? En aquesta frase, pronunciada el fiscal Walter Friedberg, partidari de silenciar els crims del nazisme, es condensa la problemàtica que planteja La conspiración del silencio. Les responsabilitats per l’Holocaust nazi haguessin seguit silenciades si quatre persones valentes, el fiscal generals i tres fiscals joves, no haguessin superat tots els obstacles  per fer possibles els judicis de Frankfurt contra els antics criminals nazis. El personatge de Johann Radmann en realitat fusiona en un de sol aquells tres joves fiscals.

Descarregar pdf