Spotlight

Spotlight explica l’impactant història real de l’equip de periodistes d’investigació del The Boston Globe, anomenat Spotlight, guanyador del Premi Pulitzer, que el 2002 va commoure la ciutat i tot el món quan va treure a la llum el sistema d’encobriment d’innombrables casos de pedofilia perpetrats per més de 70 sacerdots locals, que feia servir l’Església Catòlica.

Quan el recentment nomenat director Marty Baron (Liev Schreiber) arriba des de Miami per fer-se càrrec del Globe a  l’estiu de 2001, ordena a l’equip Spotlight que investigui  el cas d’un sacerdot acusat d’haver abusat sexualment de joves feligresos  al llarg de 30 anys. Plenament conscients que enfrontar-se a l’Església Catòlica a Boston tindrà importants repercussions, el cap de Spotlight Walter “Robby” Robinson (Michael Keaton), els reporters Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams) i Michael Rezendes (Mark Ruffalo) i l’investigador Matt Carroll ( Brian d’Arcy James), començaran a aprofundir en el cas.

A mesura que extreuen informació d’un dels advocats de les víctimes, Mitchell Garabedian (Stanley Tucci), o s’entrevisten amb les víctimes, arriben a la conclusió que la protecció sistemàtica de l’Església a sacerdots agressors sexuals arribava molt més lluny del que ningú d’ells podia haver imaginat. Malgrat la ferma oposició dels representants de l’Església, especialment del cardenal Law (Len Cariou) de Boston, el Globe estarà decidit a publicar el seu revelador reportatge.

Descarregar pdf