Little Women

 

A l’any 1868, en plena Guerra de Secessió Nord-americana, Jo March (Saoirse Ronan), una jove molt ambiciosa, visita l’editor Dashwood, de Nova York, per proposar-li la publicació d’un relat que la noia acaba d’escriure. Simultàniament, la seva germana petita, Amy (Florence Pugh), que es troba a París amb la seva tia, assisteix a una festa amb el seu amic i veí de la infància, Laurie. Les dues germanes, però, es veuran obligades a tornar a casa per un fet de màxima gravetat.

La trama comença amb una festa a la que només Meg (la germana gran), i Jo han estat convidades. És en aquella festa que Meg (Emma Watson), romàntica i somiadora, viu la seva fantasia de l’alta societat en la que no pertany, deixant sola a Jo, una jove rebel i inconformista. Allà coneix en Laurie (Timothée Chalamet), el nét del seu veí i amb qui immediatament crea una amistat impenetrable.

Al llarg de la pel·lícula es mostren els valors més altruistes que Marmee (Laura Dern) els inculca a les seves filles; el vincle que es crea entre la Jo i el Laurie i el sentiments que ell comença a desenvolupar cap a ella; l’enveja de la petita Amy cap a la seva germana Jo que la porta a cometre una acció reprovable; i el suport que les quatre germanes es tenen en uns temps durs i de transformació social.

Les imatges es van alternant entre passat i present, mostrant els canvis en les vides de les protagonistes: Una Meg casada per amor i la seva infelicitat per no poder sortir de la pobresa; una Jo lliure sense cap intenció de casar-se però torturant-se per l’eterna distància entre ella i qui un cop havia sigut la seva ànima bessona, la Beth, sempre tan dolça i dedicada als altres; i per últim, una Amy realista i amb un talent excepcional aturat per la inevitable idea de que com a dona, no pot escollir el seu destí.

Descarregar pdf