EL CARTER I PABLO NERUDA

En una petita illa del Mediterrani, Mario Ruoppolo (Massimo Troisi) un tímid i ingenu fill de pescador és contractat per  portar el correu al poeta exiliat Pablo Neruda (Philippe  Noiret). Aquesta situació afavoreix una paradoxal però tendra amistat. Mario va guanyant-se a poc a poc la confiança del poeta, i aquest l’inicia en el món líric de la poesia i de les seves metàfores. Mario, enamorat de la bella i inaccessible Beatrice, demana ajut a Neruda per poder seduir-la. Així descobreix que les paraules són un meravellós mitjà per arribar al cor dels qui estimem.

El film ens narra la relació d’amistat i complicitat, sense cap tipus de convencionalisme, que s’estableix entre dos homes procedents de mons molt diferents. A més, és un cant a la natura, a la poesia, a l’amistat, a l’amor… on adquireixen un enorme relleu els sentiments més purs i la insistència de Mario per preguntar sobre tot allò que desconeix i li sorprèn, com aquells nens que no paren fins aconseguir una resposta que els calmi la seva curiositat. I així, a poc a poc, l’un es deixa sorprendre per l’altre, i apareix la meravella: Qui aprèn de qui?

Descarregar pdf