El espiritu del 45

Descarrega PDF

L’esforç que la societat britànica va realitzar durant la Segona Guerra Mundial és probablement un dels exemples més rics de lluita col•lectiva realitzats al llarg del segle XX. Després de la terrible contesa, les classes populars del Regne Unit van decidir que mai més deixarien que la pobresa, l’atur o l’ascens del feixisme entorpissin la seva història. Si l’heroisme del poble havia fet possible la victòria a la guerra, tota la ciutadania junta podria guanyar la pau. Si s’havien dut a terme campanyes militars molt difícils, ¿per què no es podia plantejar un programa social de construcció d’habitatges, la creació d’un servei sociosanitari, la nacionalització de l’aigua, del gas, de l’electricitat, del ferrocarril, i aconseguir els béns necessaris per a la reconstrucció del país? Venint de Ken Loach, The Spirit of’45 no és només un brillant documental històric sinó que també constitueix una reflexió crítica sobre la manera de gestionar la crisi actual.