Lord of War

Basada en fets absolutament reals, Lord of War se situa en el món internacional del tràfic d’armes i suposa un profunda reflexió sobre la manca d’escrúpols dels mercaders de la guerra, i dels seus avaladors a l’ombra, els poderosos, que des de les elits polítiques i econòmiques els protegeixen i es beneficien del seu sinistre comerç. La pel·lícula explora una conseqüència poc coneguda del final de la Guerra Freda: l’enorme quantitat d’armes que, de cop i volta, va quedar disponible en els antics estats soviètics per vendre a països en conflicte (sobretot d’Àfrica). Només a Ucraïna, entre 1989 i 1992 es van robar més de trenta-dos mil milions de dòlars en armes. Cap culpable ha estat mai detingut ni processat.

El film segueix en detall els negocis del traficant d’armes Yuri Orlov (un excel·lent Nicolas Cage). A través d’algunes de les zones de guerra més perilloses, Yuri s’enriqueix espectacularment i lluita per escapar d’un implacable agent de la Interpol, per imposar-se als seus rivals en el negoci i per procurar complaure la seva clientela més fidel i sanguinària.

Descarregar pdf