…I la lluita continua

…I la lluita continua és un documental que recupera la memòria d’uns activistes que han dedicat la seva vida a la lluita. Avui lluiten per unes pensions dignes, però de joves van combatre contra la dictadura de Franco. Perseguits per ser comunistes, van haver de refugiar-se a Catalunya on organitzaren les grans vagues de la construcció i fundaren Comissions Obreres. Van ser a primera línia de la lluita per la llibertat, l’amnistia i l’autonomia de Catalunya.

…I la lluita continua és el tercer documental que ha realitzat la directora, Llúcia Oliva com a documentalista independent. El seu objectiu é recuperar la memòria oral de la resistència a la dictadura franquista, un esforç de recuperació de la memòria col·lectiva a que Llúcia Oliva s’hi ha dedicat en aquests darrers anys. Fruit d’aquesta feina són també els documentals Hereus d’un cardenal proscrit, premi MemoriReus (2018), i Santuaris de l’antifranquisme emès pel progrma de TV3 Televisió de Catalunya, Sense Ficció. Llúcia Oliva ha treballa a la premsa, a la ràdio i a la televisió. Durant 20 anys va treballpa a TVE des d’on va contribuir a renovar el contingut i la narrativa dels informatius de la televisió a Espanya. També fou corresponsal i enviada especial a una desena de països. Com a corresponsal de TVE a Moscou va cobrir el final de la Unió Soviètica i com a primera corresponsal de TV3 als Estats Units, va cobrir la primera administració Reagan. Ha estat formadora de periodistes a diferents universitat i empreses de televisió a Espanya i a l’estranger. És coautora d’un llibre clàssic a les escoles de periodismes, Las noticias en radio y televisión.

Descarregar pdf