Made in Dagenham

Made in Dagenham, traduïda aquí com a Pagament just, és un film basat en els fets que succeïren al voltant de la vaga de les treballadores de la fàbrica d’automòbils Ford, de Dagenham, a prop de Londres, l’any 1968 per tal de reivindicar la igualtat salarial entre homes i dones.

A Dagenham hi treballaven 55.000 homes, però també 187 dones costureres que, cansades de les diferències laborals entre homes i dones, decidiren passar a l’acció. La representant d’aquestes dones fou la Rita O’Grady (Sally Hawkins) que va impulsar la lluita per aconseguir una solució per a aquesta flagrant injustícia.

La vaga de les dones de Dagenham va suposar un avenç en la llarga lluita pels drets de les dones arreu del món. La seva acció va fer possible l’aprovació de l’Equal Pay Act (Llei d’igualtat salarial).

Descarregar pdf