Born into Brothels

Les persones més estigmatitzades del Barri Vermell de Calcuta no són les prostitutes sinó els seus fills. Uns nens que viuen envoltats de pobresa, abusos i desesperació, i que tenen molt poques possibilitats d’escapar del destí de les seves mares o d’aspirar a una vida diferent. Els directors Zana Briski i Ross Kauffman mostren la sorprenent transformació que van viure els nens que van conèixer en el Barri Vermell de Calcuta (l’Índia). Briski, una fotògrafa professional, decideix un dia ensenyar fotografia i proporcionar càmeres als nens que viuen en un dels lloc més sòrdids i desesperançadors amb la finalitat de despertar-los les aptituds artístiques que tenen molts d’ells. Les fotografies que van fer els nens no són únicament  exemples del seu talent i de les seves grans dots d’observació; reflecteixen que l’art és una força immensament alliberadora i enfortidora. Born into Brothels va rebre l’Òscar al millor documental l’any 2005.

Descarregar pdf