LES MEVES TARDES AMB LA MARGERITTE

Les meves tardes amb la Margueritte ens explica la història de Germain, un home tosc que ronda els cinquanta anys, gairebé analfabet i que té cura de la  seva estrafolària mare. Germain es guanya la vida venent les verdures del seu hort i amb feines ocasionals. Està atrapat en la vida que li ha tocat viure, fins que una tarda coneix la Margueritte (escrit amb dues t), i tot canvia. La Margueritte és una fràgil anciana, una delicada figureta de cristall que viu en una residència de vells. Però sota la seva delicada aparença hi ha una persona encara plena de vida, culta i molt curiosa, una apassionada lectora, un fet que fascina  Germain, que reconeix una mica avergonyit que llegir no és el seu. A diferència d’altres persones que ha conegut al llarg de la seva, Margeritte no se’n riu de la seva incultura, al contrari, l’anima a  buscar en la lectura aventures i reflexions apassionants. Així que cada tarda els dos s’asseuen una estona en el mateix banc del parc, davant dels mateixos dinou coloms, i devoren llibres junts, a la seva manera; ella llegeix en veu alta i ell tanca els ulls i s’imagina les històries, vivint-les intensament, com si fossin pel·lícules en el seu cap.

Descarregar pdf