Sin destino

Sin destino, és una pel·lícula basada en la novel·la homònima del premi Nobel Imre Kertész dirigida per Lajos Koltai, que mostra l’Holocaust a través dels ulls d’un adolescent, Gyorgy Köves,  detingut en una batuda el 1944 per la policia de Budapest i enviat a diferents camps nazis. El film ens mostra el duríssim periple del noi on coneixerà l’horror, la fam i les penalitats, tot i que aprendrà la importància de valors com l’esperança, la dignitat o l’amistat.

Més de mig milió de jueus hongaresos foren assassinats en els camps nazis i el país encara es troba en un debat obert per no haver assumit que el seu govern i part de la seva població van col·laborar activament amb els alemanys en les deportacions massives.

En la presentació del film Koltai explicava que un dels missatges del film és que cal parlar de  l’Holocaust: “Ens trobem en un punt de no retorn per a Europa. Hem de mirar cap al futur, però no oblidar el que va passar. Cadascú de nosaltres té alguna cicatriu deguda a l’Holocaust…Una cosa que quedarà per a sempre, és una gran cicatriu en el cos, en la cultura d’Europa”.

Descarregar pdf