La llista de Schindler

Setembre de 1939. El Tercer Reich ha envaït Polònia. A Cracòvia s’habilita una part de la ciutat com a gueto per enviar-hi els jueus com a pas previ per ser enviats als camps d’extermini. L’empresari alemany Oskar Schindler veu en aquesta situació un mitjà per enriquir-se i inicia contacte amb els caps de l’ocupació nazi per posar en marxa una fàbrica d’articles relacionats amb l’economia de guerra. La mà d’obra és jueva i procedeix dels camps de concentració. Schindler delega la gerència del negoci en el jueu Itzhak Stern, mentre que ell es dedica a les relacions públiques amb la cúpula nazi. Però a poc a poc, Schindler prendrà consciència de l’horrible crim de que és objecte el poble jueu i es proposarà protegir almenys als jueus que treballen a la seva fàbrica.

Descarregar pdf