North Country

Descarregar pdf North Country

Josey Aimes (Charlize Theron) decideix posar fi al seu matrimoni després dels maltractaments que ha hagut de patir i torna al seu poble, al nord de Minnesota, per buscar feina. Amb dos fills al seu càrrec, vol cobrar un bon sou i l’única possibilitat és treballar a les mines de ferro. Es tracta d’una feina dominada, des de sempre,  pels homes, en una societat poc avesada als canvis.  Animada per la seva antiga amiga Glory (Frances McDormand), una de les poques dones mineres del poble, Josey comença a treballar. Està mentalitzada per fer una feina perillosa i dura, però no per aguantar l’assetjament sexual que ella i les seves companyes han de patir per part dels minaires.

Quan Josey protesta contra el tracte que rep, es troba una gran oposició. No només els qui manen no volen escoltar la veritat, tampoc altres persones del seu entorn, com ara els seus pares o moltes de les seves companyes que tenen por a què la situació encara empitjori més. Basada en un fet real North Country  (En tierra de hombres), segueix el trajecte que portarà la Josey per un camí  on mai hagués imaginat arribar, inspirarà a d’altres dones i acabarà en el primer plet massiu contra l’assetjament sexual.