The Constant Gardener

Descarregar PDF

“Aquesta pel·lícula,… crec que per cinc minuts, farà que la gent escolti, observi i
pensi” (John Le Carré)

Tessa i Justín es troben en una conferència a l’inici de la pel·lícula. Ella és una jove i
rebel activista que interpel·larà Justín, un insegur i tímid diplomàtic, sobre la
intervenció militar britànica a l’Iraq. Cadascun d’ells tenen cosmovisions de la vida i del món radicalment oposades, però s’atrauen com a imants i es tornaran necessàriament complementaris.

Junts marxaran cap a l’Àfrica, el nou destí diplomàtic de Justin, on Tessa desplegarà, a Nairobi, una incansable activitat de cooperació i de recerca per denunciar els poders i els interessos d’aquells que estan convertint aquell país, Kenya, en un laboratori de proves mèdiques; i els seus habitants en víctimes col·laterals del progrés i de la vida saludable i opulenta del Primer Món. La noia morirà víctima d’una conspiració per silenciar-la en la defensa dels qui estan sent utilitzats com a ratolins de laboratori per les empreses farmacèutiques amb la col·laboració de l’Ambaixada Britànica i del Foreign Office- que impulsen l’assaig d’un nou fàrmac, la Dypraxa, que aparentment guareix la tuberculosi, però que actua com un autèntic verí contra la població malalta de sida i de fam.