La vida de los otros

Descarregar PDF

El capità Gerd Wiesler és un oficial extremadament competent de la Stasi, la totpoderosa policia secreta del règim comunista de la RDA, la República Democràtica Alemanya. Quan l’any 1984 li encomanen que espiï la parella formada pel prestigiós escriptor Georg Dreyman i la popular actriu Christa-Maria Sieland, no sap fins a quin punt aquesta missió influirà en la seva pròpia vida.
A través d’aquesta història els personatges ens van apropant a una realitat molt propera en el temps i no massa llunyana d’altres realitats que sovint vivim o hem d’afrontar. Des de cada seqüència, l’espectador és conduït a qüestionar-se molts i diversos temes: el funcionament de les estructures de poder; els diferents mètodes utilitzats per fer callar la dissidència i la discrepància; les persones que són font d’inspiració o de lideratge del canvi personal en els seus respectius contextos vitals; el paper que el món de l’art i la paraula poden exercir en la trajectòria vital dels ciutadans i ciutadanes.