Pay it Forward

Descarregar PDF

Trevor, en el primer dia de curs, es troba amb la sorpresa d’un nou professor de Socials, Eugene Simonet, què té la cara cremada, la qual cosa impacta extraordinàriament els alumnes. El nou professor els proposa un treball trimestral per millorar el món. La consigna és: penseu un projecte per millorar el món i tireu-lo endavant.

La vida del noi no és fàcil. Els seus pares estan separats i són alcohòlics. Viu amb la mare, Arleene, que treballa durament i que lluita, sense massa èxit, per superar la seva addicció.

Trevor, en el camí de tornada de l’escola a casa, observa una comunitat d’indigents als afores de la ciutat. Descobreix els seus drames i decideix convidar-ne un a casa. D’aquesta manera posa en marxa el seu projecte de millorar el món. A la classe següent, el noi presenta el seu projecte al professor i als seus companys i explica que es tracta de fer tres favors a tres persones diferents. Després de fer el favor, la persona beneficiada cal que també es plantegi fer-ne tres a altres tres persones, iniciant d’aquesta forma una veritable cadena de favors.

Les coses prenen un nou signe en el moment en què la mare i el professor es coneixen i Trevor intenta que s’enamorin. Paral·lelament, el noi té una sensació d’impotència davant els maltractaments continus que rep un amic de escola que és agredit per altres companys.