An Inconvenient Truth

Descarregar PDF

An Inconvenient Truth és una pel·lícula documental que parla sobre el canvi climàtic i que constitueix una bona eina didàctica per tractar els problemes del medi ambient a les aules. El film es basa en tot un conjunt de conferències que Al Gore, ex vicepresident dels Estats Units, imparteix per advertir l’opinió pública del significat real de l’escalfament global a partir d’estudis científics, xifres i una gran quantitat d’imatges impactants. Gore ens ve a dir que la Humanitat està asseguda sobre una bomba climàtica de rellotgeria i que si no reacciona amb rapidesa no podrà evitar una catàstrofe de grans dimensions, amb temperatures extremes, inundacions, sequeres, epidèmies i onades de calor desconegudes fins ara.

Gore presenta dades incontestables sobre l’augment del diòxid de carboni a l’atmosfera a nivells sense precedents, a causa de l’ús dels combustibles fòssils i que, ja a hores d’ara, provoquen l’increment de la temperatura i la pèrdua de les glaceres. El documental, a més d’exposar clarament els fets i de fer algunes prediccions, ens explica la història personal d’Al Gore, des de ser un jove idealista que es preocupava per les crisis del medi ambient a escala mundial, passant pel jove senador disposat a destapar la corrupció, fins arribar a ser el candidat que va perdre les eleccions per un estretíssim marge de vots l’any 2000 a mans de Bush. Una part del film, probablement innecessària, que es recrea en un excessiu vedettisme, però que queda compensada en escreix per la manera brillant i eficaç com se’ns transmet la idea que l’escalfament global ja no es pot veure només com un tema de disputa científica o política, sinó com el més gran repte amb què s’enfronta la nostra civilització.