The Immigrant

En aquest curtmetratge, Charlie Chaplin viatja en vaixell des d’Europa, amb altres emigrants, cap a Nova York. Durant el viatge es veu immers en diversos embolics, però també s’enamorarà, ja que quedarà embadalit per una noia que fa la travessia amb la seva mare malalta i, amb l’estil cavalleresc del personatge chaplinià, ajudarà les dones a subsistir davant la misèria i les dificultats. Després de desembarcar i un cop a Nova York, Charlie es troba sense feina i sense diners en una societat receptora hostil, que menysprea els nouvinguts. Un bon dia troba un moneda i, afamat, decideix anar corrents al restaurant, on trobarà la noia del vaixell, trista per la mort de la seva mare. Junts començaran nous projectes.

L’escena -censurada en algunes versions- on Chaplin colpeja un oficial d’immigració fou citada, anys més tard, com a prova de l’antimer icanisme del cineasta, en l’època en què fou perseguit pel conservadorisme nord-americà i que va suposar la seva marxa a Europa. Posteriorment, però, el film fou seleccionat per a la seva preservació en el Registre Nacional de Pel· lícules dels Estats Units.