Cartas a María

Descarregar pdf

La realitzadora d’aquest film documental, Maite García Ribot, arran de la malaltia d’Alzheimer del seu pare, va emprendre un viatge a través de la memòria per descobrir i reconstruir la història del seu avi Pedro, un militant anarquista que després de defensar els seus ideals de llibertat i igualtat a la Guerra Civil, va haver d’exiliar-se a França el 1939, al costat de centenars de milers d’espanyols. Allà va ser internat a camps de concentració i va haver de treballar per al govern francès i l’exèrcit alemany. La seva voluntat de tornar amb la seva família a Espanya es va veure truncada per la brutalitat dels temps en els què va viure. A traves de la paraula, del record, de les imatges i, especialment, a través de la captivadora sensibilitat de la directora del film, es va teixint una història que ens acosta a la figura del seu avi però també del seu pare, en un intent de frenar la desmemòria.